Ridning er en sport, som kræver meget udstyr. I denne artikel gennemgår vi det vigtigste udstyr, som enhver rytter bør have.

Når du skal vælge en ridehjelm, er det naturligvis vigtigt at du vælger et design og en farve, som du kan lide at have på. Men det er endnu mere vigtigt at du ikke går på kompromis med sikkerheden, som kommer i første række.

For at være sikker på at den passer på hovedet, kan du måle omkredsen på dit hoved med et målebånd. Hvis du ender op med en hjelm, som er for stor, vil den ikke beskytte dig i tilfælde af at du falder af hesten.

Som rytter kan du hurtigt få brug for forskellige ridejakker. Dette gælder især hvis du bor i et land som Danmark med så mange forskellige vejrforhold. En ridejakke med dun er god til kolde og tørre forhold ved overgangen mellem fx sommer og efterår eller forår og sommer, hvis vinteren har været lang. Dun er en god løsning til at lagre varme og til at isolere.

Dog kan ridejakker med dun ikke tåle meget regn og derfor skal du lade den blive derhjemme, når det er dårligt vejr. I det tilfælde kan du i stedet benytte en ride-regnjakke, som er vandtæt og uden isolering. Du kan også finde vinter-ridejakker, som ofte har dobbelt lynlås, masser af lommer og slids, så du er godt beskyttet mod kulden.

Til sommeren anbefales det at investere i en softshell ridejakke. Softshell er ligesom dun ikke nødvendigvis vandtæt. Til gengæld er det vandafvisende og vindtæt. Det kunststof, som softshell jakker består af, er utroligt praktisk, når det kommer til ridning. Der er nemlig tale om smudsafvisende stof, som er nemt at vaske og derfor foretrækker mange ryttere at ride med en softshell ridejakke på. Faktisk kan du endda kombinere softshell ridejakken med fleece eller uld og bruge den et godt stykke ind i det danske efterår.

Som rytter skal du naturligvis bruge meget mere end en god ridejakke. På benene skal du have ridebukser på, der, ligesom med hjelmen, passer godt til din krop. Ridebukserne skal nemlig hjælpe med at mindske risici for gnavsår. Hvis du vælger det rette materiale, kan du også sidde bedre i sadlen og dermed fokusere mere på sporten og din hest.

På fødderne skal du først og fremmest været dækket at ridestrømper. De lange ridestrømper er de mest populære, men du kan også købe korte, hvis du foretrækker det. Det anbefales at købe ridestrømper som er tykke ved foden og tynde ved skaftet, så de passer godt til de ridestøvler, som du også skal have på.

Som rytter skal du også bruge en masse tilbehør. Ridehandsker, pisk og sporer er alt sammen blandt det tilbehør, som de fleste heste-entusiaster vælger at investere i.