Ridning er en unik aktivitet, som både kan tiltrække folk, der elsker adrenalin og dem der går efter stresslindring. At skabe et unikt bånd med en hest kan både ske i form af at bruge hesten til at galopere og hoppe over forhindringer samt til at ride en rolig tur i naturen.

Ja! Selv om du ikke vil løbe rundt og sparke til en bold, er ridning uden tvivl en sport, som får alle musklerne i gang. Du skal bruge mange kræfter på blandt andet af have den rette kropsholdning, holde balancen og at styre hesten. Du styrker dermed især dine muskler omkring lænden og benene, ligesom det får også pulsen helt op.

Undersøgelser viser at børn bliver kloge, hvis de går til ridning, idet det kan gøre dem (mere) intelligente og bedre i skolen. Det viser undersøgelser, som fortæller at de vibrationer, som børn oplever, når de sidder i sadlen, aktiverer den del af hjernen som fremmer læring og hukommelsen. Undersøgelsen kommer fra fakultetet for landbrug på det japanske Tokyo Universitet. Resultaterne fra studiet viser, at ridning kan fremme børns kognitive evner, hvilket også kan føre til bedre problemløsning. Derfor kan det være en god ide at sende dit barn til ridning.

De danske børn bruger mere tid på YouTube end sammen med deres venner. YouTube er den mest populære videoportal på internettet hvor folk af alle aldre kan finde videoer med alt muligt indhold.

På YouTube kan du blandt andet finde kurser i ridning, som hjælper dig med at lære hvordan du kan blive bedre til at ride. Du kan blandt andet finde en video med grundlæggende øvelser til klassisk ridning, men du kan også nyde et godt grin ved at se en video hvor den populære danske ridepige Tina Lund lærer manden Allan Nielsen at ride. Dette er to ud af mange videoer, som kan give folk i alle aldre gode ideer til at blive bedre til at befærde sig på en hest.

Google er din ven, når det kommer til at finde online ridekurser. Du skal blot søge på online ridekursus, og så vil du støde på flere tilbud om at lære om heste og hestehold. Selvfølgelig lærer det dig ikke helt præcist, hvordan du skal håndtere din hest, da alle mennesker og dyr er forskellige. Men du lærer de basale ting, som kan forberede dig til ridning. Tænk på det som at lære et nyt sprog. Grammatik er essentielt, når det kommer til at lære ethvert sprog, men du lærer aldrig sproget helt, før du øver dig i det virkelige liv. Men begge ting går hånd og i hånd og det samme gælder, når du lærer om en hests trivsel, før du hopper op på ryggen af den.

Dansk er naturligvis et begrænset sprog, når det kommer til indhold på internettet. Du vil altid finde et langt større udbud, hvis du søger på engelsk. Her anbefales det at søge på “online equestrian courses” og så vil du også komme frem til en masse kurser, som kan hjælpe dig med at blive bedre til at ride. Du kan endda tage et online kursus, som giver dig et certifikat til at blive hestetræner, rideinstruktør eller leder af stalden. Det bedste ved at lære online er, at du i mange tilfælde selv kan styre dit tempo. Ofte har du ikke en fastsat dato og et bestemt tidspunkt, som du skal møde op på. Derfor er der flere og flere, som tilmelder sig til online ride kurser.