Væddeløbet: fra klokken ringer til det ternede flag. Der er fuld koncentration. Enhver fiber i kroppen er spændt til bristepunktet, og målsætningen er klar. Det handler om at komme først. Hesten er også spændt, og helt klar. For den består opgaven i at bære jockeyen helt til mål, med hæder og præmier til følge, men for jockeyen er det også yderst vigtigt.

Det er dog ikke let at nå dertil, hverken for hesten eller for jockeyen. For jockeyen er det et spørgsmål om at have den rigtige størrelse og vægt, samt være i god fysiske form, og for hesten er det mange generationers målrettet avl og genetisk raffinering, samt ikke mindst træning, som har gjort den klar til det store løb.

Konkurrence er altid sjovt og meget menneskeligt

Væddeløb har eksisteret siden mennesket først fik tæmmet hesten, og der er fortællinger om væddeløbsbaner, som går forud for de store historiske som Forum Romanum og væddeløbsbanen ved Ankhor Wat, Så væddeløb med heste er langt fra en moderne opfindelse.

Væddeløb med heste har i de senere år lidt en del, og der har været et betydeligt dyk i interessen for hestevæddeløb, men efter liberaliseringen af spillemarkedet i Danmark, er der kommet en smule mere vind i sejlene. Der er faktisk kommet så godt gang i markedet, at du nu kan spille på hestevæddeløb, selv når du sidder på stadion og ser fodbold. Det kræver blot en mobiltelefon, samt en app, hvor du kan indgå væddemål. Det har givet grobund for en vis stigning i populariteten, som gerne skulle holde i de kommende år. Også selvom der trods alt er skarp konkurrence fra andre populære sportsgrene, som man også kan spille på. Mange håber nok, at man i fremtiden endda vil kunne trække endnu flere mennesker ud til galop- og travbanen igen. Ligesom i de gode gamle dage, hvor folk og fæ mødtes til en god omgang hestevæddeløb.