Ridning er en sport til folk af alle aldre. I den britiske kongefamilie lærte Prins George at ride i en alder af blot to år. Dronning Elizabeth red ogsåi en alder af 91 år gammel. Med andre ord, så er det lige meget om du er 2 eller 90, du kan ride lige når du vil. Der er mange gode grunde til at ride og i denne artikel kan du læse om hvad du lærer af at ride.

Du kan lære forskellige former for ridning alt efter hvilket hold du er tilmeldt. I de danske ride klubber kan du blandt andet tilmelde dig et dressurhold, da de kommer på alle niveauer. Aktiviteterne varierer alt efter dit niveau, men der er generelt tale om en disciplin hvor du lærer at opnå det perfekte samspil mellem rytter og hest. Dette kan fx være ved hjælp af indendørs aktiviteter med kegler og bomme samt ved at lære at styre hesten i naturen, hvis vejret tillader det.

Springhold er for personer, som elsker at mærke adrenalinen flyde gennem kroppen. Springhold er et separat hold fra dressur, men ride klubber kræver gerne at du går til dressur mindst en gang om ugen for at du også kan tilmelde dig et springhold. Derudover skal du selv kunne ride din hest i de tre gangarter som er skridt, trav og galop.

Du lærer at blive tålmodig, når du går til ridning. Du bliver ikke til en fantastisk rytter hen over natten og ridning er uden tvivl en sport hvor det er passende at sige at “øvelse gør mester”. Dette gælder både rytteren og hesten. Du skal gerne igennem en øvelse mange gange før at du og din hest kan mestre en øvelse på perfekt vis og dette vil gøre dig til et mere tålmodigt menneske.

Tålmodigheden giver dog pote i sidste ende. Der findes nærmest intet bedre end den følelse af succes, som løber igennem kroppen, når du og din hest endeligt lykkedes at mestre end øvelse eller når i vinder i en konkurrence. Denne fornemmelse er også en af de vigtige ting, som du vil lære i ridning.

Når du rider vil du lære at mestre dine følelser. I ridning er der ikke plads til angst eller usikkerhed for dette vil hesten mærke og blive påvirket af. Derfor er du nødt til at glemme alt om vrede eller triste følelser, når du sidder på hestens ryg og det betyder at du lærer at kontrollere dine følelser, når du går til ridning.

Dette hænger sammen med de forrige punkter. Når du går til ridning vil du både blive mentalt og fysisk stærk. Ridning er en hård sport, hvor du skal aktivere flere muskler i kroppen til at sidde korrekt på hesten, mens du viser hvem der bestemmer ved at styre hesten.