I Danmark kæmper danske hestevæddeløbs-entusiaster for at sporten skal blive populær på ny. I Storbritannien ser billedet anderledes ud. Her findes der hestevæddeløb, som tiltrækker flere tusinde tilskuere og her du kan læse om disse store løb.

Unibet sponsorerer en række hestevæddeløb i England. Unibet er hovedsponsor for Unibet International Hurdle Cheltenham samt Unibet Christmas Hurdle Kempton Park, som begge bliver afholdt i december måned. Derudover organiserer Unibet Sport også en turnering, hvor 500 brugere kan vinde præmier.

Horse Race Betting Championship fandt sidste år sted mellem midten af december til første uge i januar. Alle vindende væddemål i de to førnævnte Unibet sponsorerede hestevæddeløb gav endda dobbelte point i konkurrencen, hvor såvel første- som andenpladsen blandt andet udløste 2 VIP-billetter hver til hestevæddeløb. Unibet har for nyligt forlænget sponsoraftalen med Road to Cheltenham indtil 2023, så mon ikke der vil komme en lignende Unibet turnering for de britiske kunder igen i år?

Cheltenham Gold Cup er et nationalt hestevæddeløb, som bliver afholdt på Cheltenham-banen i England. Her skal jockeyerne forbi 22 forhindringer i et løb, som strækker sig over 5,3 km. Løbet er en del af Cheltenham-festivalen i marts måned og heste, som er over fem år, kan kvalificere sig. Hesten ved navn Golden Miller, som vandt fem gange i træk mellem 1932 og 1936, er den mest succesrige hest i løbets historie.

Champion Gurdle er et andet løb, som er en del af Cheltenham-festivalen. Her skal hestene være over fire år for at kunne konkurrere i løbet. Løbet bliver afholdt på den gamle bane på Cheltenham-banen og her skal jockeyerne gennemføre tæt på 3,3 km. I dette løb er der otte udfordringer og vinderen, der formår at klare løbet på bedste vis, vinder penge fra præmiepuljen, som er på hele 400.000 britiske pund.

Queen Mother Champion Chase er endnu et løb, som er del af den populære Cheltenham Festival. Igen er der tale om et løb for heste, som er over fem år og de dyster på den gamle væddeløbsbane. Løbet er 3,2 km. hvilket er tæt på ligeså langt som Champion Gurdle. Dog skal jockeyerne igennem 12 i stedet for otte forhindringer. Queen Mother Champion Chase er det mest populære kortdistanceløb i National Hunt kalenderen og det er også det primære event, som tilskuerne glæder sig til at se på dag 2 ved Cheltenham Festival.

Cheltenham Festival er en sportsbegivenhed, som strækker sig over fire dage. Indtil 2004 løb begivenheden over tre dage, men siden da er der blevet tilføjet en ekstra dag. Det kan blandt andet skyldes det høje tilskuertal, som i gennemsnit ligger på 60.000 om dagen.

Royal Ascot er det mest værdifulde hestevæddeløb i Storbritannien, hvor nogle af verdens bedste heste og ryttere konkurrerer. De konkurrerer om de 6,5 mio. britiske pund, som er en del af præmiepuljen. Fine restauranter, som er en del af faciliteterne, åbner dørene op for gæster i løbet af fem dage i juni måned. Der plejer også at være royale gæster blandt de gæstende personligheder. I 2018 besøgte det nygifte par Prins Harry og Meghan Markle Royal Ascot på førstedagen.

Det hårdeste hestevæddeløb i verden findes også i Storbritannien. The Grand National bliver organiseret i Liverpool hvert år, og det første løb blev afholdt tilbage i 1839. Her skal de 40 jockeyer gennem 30 forhindringer på et løb, som strækker sig over 7,1 km. De 40 jockeyer dyster om førstepræmien, som beløber sig til tæt på 6 mio. DKK.

Men jockeyerne er ikke kun med i løbet på grund af pengene. De er også med i Grand National på grund af den enorme interesse, som løbet tiltrækker fra hele verden. Mere end 600 millioner personer tænder hvert år fjernsynet for at se The Grand National, og tilskuertallet ved hestevæddeløbsbanen når også gerne op over 150.000 i forbindelse med festlighederne, der varer i tre dage. George Stevens er den mest succesfulde jockey i løbets historie. Stevens vandt fem gange mellem 1856 og 1870.

Et andet prestigerigt hestevæddeløb i Storbritannien er Epsom Derby, som officielt hedder The Derby States. Andre kalder løbet for The Derby, og det er et løb, som bliver organiseret hvert år på hestevæddeløbsbanen Epsom Downs Racecourse, der ligger syd for London. Epsom Derby blev afholdt for første gang i 1779, og det siges, at det har inspireret løb over hele verden. Blandt andet skulle både Derby Italiano, Det Danske Derby og Kentucky Derby alle være er inspirerede af The Derby States.